Vergeten tussen de bloemkool en de manderijnen!

huispiet

‘Stom, stom, stom,’ moppert Huispiet, terwijl hij uit een winkelkarretje klautert. ‘Hoe heeft Hakim mij hier kunnen vergeten?!’ Vanmiddag was Huispiet samen met Hakim en zijn moeder mee naar de supermarkt. Ze hadden samen de grootste lol. Hakim had Huispiet in het karretje gezet en heel hard door de winkel gereden. Van binnen had Huispiet het uitgegild van de pret. Totdat Hakim een vriendje tegenkwam, dat voorstelde om te gaan voetballen. Hakim had zijn moeder een kus gegeven en was zo weggelopen met dat vriendje, naar buiten. ‘En mij waren ze vergeten,’ zegt Huispiet met een diepe zucht.

De hele middag had Huispiet zich stilgehouden. Hij zag allemaal mensen langslopen en hij hoopte dat een van hen hem wel zou opmerken, oppakken en meenemen. Maar nee hoor, niemand had op hem gelet. Zelfs de baas van de supermarkt was zó langs hem heen gelopen, toen hij de winkel afsloot en naar huis ging. Huispiet baalt als een stekker. Normaal gesproken zou hij nu even bij Sinterklaas op bezoek gaan, avonturen beleven met de andere Huispieten of een rondje over de daken lopen, maar dat zit er deze avond dus mooi niet in. Huispiet peuzelt snel zijn pepernootje op zodat zijn magie weer begint te werken en kijkt eens in het rond. Hij springt via de tomaten in de bak met bloemkool. Over de komkommers balanceert hij richting de mandarijnen en zingt hij over appeltjes van oranje.

Zijn stem klinkt heel anders, zo in een lege supermarkt. Wacht eens, bedenkt Huispiet zich, in de supermarkt draaien ze toch ook altijd muziek? Vanmiddag hoorde ik Sinterklaasliedjes.
Huispiet gaat in het kantoor van de supermarkt op zoek naar de geluidsinstallatie. Hij drukt op alle knopjes, net zolang tot de muziek aangaat. Ja, haha! Het lukt! Zie ginds komt de stoomboot klinkt nu luid door de supermarkt. Huispiet draait de volumeknop op tien. Zo, hij voelt zich nu lang niet zo eenzaam meer.

Nu hij toch in het kantoor staat, drukt hij meteen op de knoppen van het licht. Floep-floep-floeperdefloep. Alle lampen in de supermarkt springen aan. ‘Joepie!’ juicht Huispiet. Hij wordt er helemaal vrolijk van en danst op de Sinterklaasmuziek door de gangpaden. Bij de afdeling koek&snoep staat hij stil. Hij heeft best een beetje trek gekregen. Zou hij…heel stiekem…een speculaasje pakken? Hij scheurt het zakje voorzichtig open en neemt een hapje van de speculaas. Hmm, dat smaakt goed! Hij neemt nog een hapje en nog een en al gauw is de hele koek op. Maar ja, van koekjes eten krijg je dorst. Dus gaat Huispiet op zoek naar wat te drinken. De flessen met frisdrank krijgt hij niet open, die zitten veel te strak. Maar zo’n klein pakje, waar je een rietje doorheen moet prikken, dat lukt hem wel. Huispiet kiest een pakje chocolademelk en slurpt het hele pakje leeg.

Poeh, zijn buikje zit nu helemaal vol. Hij ploft neer op een zak met zachte bolletjes en doet zijn oogjes dicht…. even uitrusten, eventjes maar…

‘Gevonden!’ hoort Huispiet en hij schrikt wakker. ‘Kijk mama,’ hoort hij Hakim zeggen, ‘ik zei toch dat we hem vergeten waren in de winkel?’
‘Ah, wat zielig,’ antwoordt de moeder van Hakim, ‘dan heeft dat arme Pietje de hele nacht alleen in de supermarkt gelegen.’
Hakim tilt Huispiet op en drukt hem dicht tegen zich aan. ‘Sorry, Pietje,’ fluistert Hakim, ‘ik zal je nooit meer ergens vergeten.’ Stiekem grinnikt Huispiet. Het is fijner bij Hakim thuis, maar één nachtje in de supermarkt was best leuk!


Dit verhaal is geschreven door Juliette Rosenkamp, kinderboekenschrijfster, vlogger en presentatrice!

Wil je dit verhaal downloaden om voor te lezen? Dat kan hier.