Pietjes zijn geen …

sint_hoofdpiet_kleine_huispiet

Zo schreef het Brabants Dagblad deze week over de Pieten die al in Nederland gesignaleerd waren. Afgelopen zaterdag werd er namelijk hard gewerkt door Sinterklaas en de Pieten. Er werden volop opnames gemaakt op Kasteel Stapelen in Boxtel. Alle Pieten liepen, toegewijd aan Sinterklaas en de eeuwenoude traditie, in fluwelen pakjes met maillots eronder en mooie pietenpet op. Het is wel duidelijk dat Sint en de Pietjes warm weer gewend zijn, want zelfs nu was een korte broek niet nodig volgens Sinterklaas.

Dansen, zingen, fietsen en slapen (slaappiet), niets is de pieten teveel. Zelfs niet in de tropische Spaanse temperaturen die we afgelopen weekend in Nederland hadden. Dat er nu al volop gewerkt moet worden is wel verrassend te noemen voor alle omstanders. Sinterklaas met zijn Pieten in Juli in Nederland is wel even wennen. Maar gelukkig zorgt een warm onthaal snel voor een ‘thuis’ gevoel.

sint_hoofdpiet_kleine_huispiet

Ook de Kleine Huispiet is afgelopen weekend gesignaleerd. Deze doerak laat de drukte mooi aan zich voorbij gaan en staat vanaf de zijlijn alle springende pieten te bekijken. Een beetje zonnebaden op de Zak van Sinterklaas en zo nu en dan even met de Pieten op de foto, dat kan er nog net af, maar als er ècht gewerkt moet worden wordt hij ineens boven in de lamp gesignaleerd! Kleine Huispiet toch.

de_kleine_huispiet_Lui_zak_van_sint

Pieten aan de slag voor TV Schijndel

Het hele Sint en Pieten spektakel op kasteel Stapelen had te maken met de Sinterklaas serie van TVSchijndel, welke ieder jaar uitgezonden wordt.