Waar slaapt Sinterklaas? Een eeuwenoud dilemma

huis_van_sinterklaas

Slaapt hij nu in een huis, in een hotel of in een museum. Het is een eeuwenoud dilemma. Ieder jaar weer staat het huis van Sinterklaas te wachten op zijn komst, maar dit jaar wil Zierikzee historie gaan schrijven met de Sint. Het overleg is nog gaande maar als de plannen doorgaan slaapt Sinterklaas tijdens zijn bezoek aan Nederland voortaan in het Stadhuismuseum in Zierikzee.

Huis van Sinterklaas

Het Huis van Sinterklaas is één van de plannen die het museum heeft om de bezoeker meer ‘belevenis’ te geven. Er worden een kantoor en slaapvertrek ingericht voor Sinterklaas zodat ook de oude raadzaal weer tot nut wordt. De zolder kan worden ingericht als slaapplek voor de Pieten en als inpakstraat van cadeautjes. Maar waar slaapt de Kleine Huispiet dan? Hebben ze daar nog niet over nagedacht? Blijkbaar is nog niet iedereen op de hoogte van de komst van de Kleine Huispiet. Help jij mee het te verkondigen?

De Kleine Huispiet in het huis van Sinterklaas

Want je snapt natuurlijk wel dat, als alle Kleine Huispietjes meekomen, ze ook nog ergens moeten slapen zolang ze nog niet door een van jullie geadopteerd zijn. We kunnen ze niet in het ruim van de stoomboot laten zitten terwijl de Sint aan wal is. Wie weet wat voor streken ze dan gaan uithalen als niemand een oogje in het zeil houdt.

Dus Stadhuismuseum van Zierikzee … zorg maar voor wat extra plek want de Kleine Huispiet wil ook mee!