Elf “Happy”.  Hier is het allemaal mee begonnen.

Twee jaar geleden hebben we via Amerika een “Elf on the Shelf” op de kop kunnen tikken. Met een dochtertje van (destijds) van 6 jaar en 2 oudere broers was dit geweldig natuurlijk! Dat de elf bij ons was en niet bij andere gezinnen was een logisch verhaal. We hebben vrienden uit Amerika en zijn zelf verzot op Kerstmis. We hebben zelfs een Kerstman die op 1e kerstdag cadeautjes komt brengen! De komt van elf ‘Happy’ was dus helemaal geloofwaardig. Maar wij waren wel de enige want de Kerstman leeft nu eenmaal niet zo in Nederland. Wij hebben immers Sinterklaas!

Dat zetten ons aan het denken. The Elf on a Shelf is een nieuwe traditie in Amerika (en een beetje in ons huis 😉 ) dus waarom zouden wij als Nederlanders niet een nieuwe traditie kunnen toevoegen om zo nog meer lol te kunnen hebben tijdens de Sinterklaasperiode.

En zo is de Kleine Huispiet ontstaan. Het verhaal gaat dat hij ’s nachts het huis uitglipt en terug naar Sinterklaas gaat om zo verslag uit te brengen van de dag. hij helpt hiermee de Sint om het Grote Boek aan te vullen. In de ochtend is de Kleine Huispiet weer op tijd terug in zijn/haar huis om alles in de gaten te kunnen houden. De vraag is alleen waar de Kleine Huispiet zich nu weer bevindt? Hij wil namelijk ’s ochtends -als iedereen nog slaapt- wel eens op een andere plek in huis neerdalen. De kinderen beginnen de dag met pret om te zoeken waar de Kleine Huispiet is en of Piet nog streken heeft uitgehaald.

Het boek gaat verder met het vertellen van het verhaal van Sinterklaas en de liefde van de tradities die erbij horen.

Het product is ontwikkeld voor gezinnen met jonge kinderen maar is ook geweldig om te gebruiken in de klas (of zelfs op kantoor).

Ons doel is om elke dag wat extra lol toe te voegen in huis zonder dat er elke dag een schoen gezet hoeft te worden.